Együtt Európáért Alapítvány

Az országos működési területű Együtt Európáért Alapítvány, mint gyerek- és ifjúságpolitikával foglalkozó szervezet 2007 óta működik. Három fő területen tevékenykedik, melyek az önkéntesség népszerűsítése, olyan ifjúsági programok és fejlesztések kezdeményezése, amelyek az aktív uniós és hazai állampolgárság előremozdítását szolgálják, valamint a környezettudatos-, fenntartható életmód terjesztése.

Az elmúlt években kezdtünk a köznevelésben résztvevő hátrányos helyzetű fiatalok közösségi szerepvállalásával, családi és munkahelyi attitűdjével foglalkozni. Továbbá a fenti célok eléréséhez kiemelt programjaink szólnak a hátrányos helyzetűek támogatásáról is.

A Nógrád megyei Horpácson gyermek és ifjúsági táborunkban hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztatunk. Budapesten és Drégelypalánkon indult tanoda programunk, szintén hátrányos helyzetű és roma gyerekek számára. A Tanoda program keretében nyújtott humán szolgáltatás, amely a tanórán kívüli készségfejlesztési tevékenységekre irányul, jelen projekt keretében is meghatározó alapokat nyújt. Mindezen tevékenységekből eredő tapasztalatok alapján az Alapítvány fontosnak tartja, hogy a gyerekek és általában az ifjúság részesüljön olyan lehetőségekben, amelyek a tudatosságot és a tenni akarást, valamint a magabiztosság kialakítását segítik.

Az Együtt Európáért Alapítvány egy dinamikusan fejlődő civil szervezet, ami azzal a céllal jött létre, hogy támogassa Magyarország sikeres Európai Uniós tagságát, és segítse a felzárkózást a gazdaságilag és társadalmilag fejlettebb tagállamokhoz. Az alapítvány nem csak projektjein keresztül próbálja elérni céljait, de arra törekszik, hogy a mindennapi munka során is társadalmilag felelősen és környezeti szempontból fenntarthatóan működjön.
Az alapítvány 2007-ben jött létre, tevékenysége országos hatáskörű, Budapesti székhelye mellett telephellyel is rendelkezik több településen Nógrád megyében, Győr-Moson Sopron megyében, Hajdú-Bihar megyében és Pest megyében. Országos jelenlétüknek köszönhetően több mint 30 önkormányzatot és közel 20 közoktatási intézményt, és számtalan civil szervezetet tartanak számon partnereik között.